Kontio–ekologinen
vaihtoehto


Tutkimusten mukaan hirsirakennuksen valmistus on ekologisuudessa aivan omaa luokkaansa. Hirsiseinän valmistus kuluttaa energiaa erittäin vähän ja samalla myös hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset. Hirsiseinän valmistaminen kuluttaa erittäin vähän fossiilisia polttoaineita. Itse asiassa valmistuksen yhteydessä syntyy sivutuotteena (puru ja hake) enemmän puhdasta energiaa kuin itse valmistamiseen kuluu. Lisäksi
hirsiseinä toimii hiilinieluna. Seinään sitoutuu kymmenkertaisesti se hiilimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu. Hirsiseinän valmistaminen vähentää siis kasvihuonekaasupäästöjä.

Asu ja elä ekologisesti

Hirsirakennus tarjoaa loistavat puitteet elää mukavasti ja ekologisesti. Nykyaikaisella teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Massiivisen hirsiseinän hyvän lämmönvarauskyvyn vuoksi seinän pinta henkii aina sopivaa lämpötilaa. Seinä kykenee keväällä ja syksyllä varaamaan itseensä lämpöä suoraan auringon säteilystä. Kesäisin siihen varastoituu yöviileyttä. Näin hirsi tasaa lämpötilaeroja ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta. Samalla säästyy paljon energiaa!
Tutkimuksia hirren ekologisuudesta:

Avaa tutkimus klikkaamalla alla olevista linkeistä. Tutkimukset ovat PDF-muodossa.

Hirsiseinän ympäristövaikutusten laskenta elinkaaritarkastelun avulla

Hirsiseinään varastoituvan hiilen laskenta

Hirsiseinän ekokilpailukyky

Hirsitalotoimialan ekokilpailukykytarkastelu VTT-R-04737-10

Kontio–ekologinen vaihtoehto

Hirsiseinä toimii hiilinieluna. Seinään sitoutuu kymmenkertaisesti se hiilimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu. Hirsiseinän valmistaminen vähentää siis kasvihuonekaasupäästöjä.

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria
Tutustu Hyvinvoinnin arkkitehtuuria
esitteeseemme!