Kontio Toive Mikkelin asuntomessuilla 14.7.-13.8.


Aito marmori tuo luksusta Kontio Toive -asuntomessutaloon.

Kaksikerroksinen Toive sijaitsee keskellä Mikkelin Kirkonvarkauden messualuetta. Tontilla kasvaa komeita mäntyjä ja sieltä avautuu maisema Saimaan suuren järvenselän suuntaan.

"Rakennuspaikan upea maasto otettiin tarkkaan huomioon taloa suunniteltaessa. Rakennus sijoitettiin siten, että kaksikerroksisen talon yläkerrasta näkyy hyvin Saimaalle. Mutta kyllä alakerran suurista ikkunoistakin järvi pilkottaa puunrunkojen välistä", sanoo rakennuttaja Tiina Eskelinen.

Kontio Toiveen suunnittelun lähtökohtana oli kaksi mallistoon kuuluvaa talomallia. Niistä poimittiin alkuideoita, joiden pohjalta Olavi Kujanen Kontiolta suunnitteli Tiina Eskeliselle ja Marko Seppäselle uuden 2020-luvun hirsiarkkitehtuuria olevan uniikin kokonaisuuden, jossa on huomioitu pariskunnan omat toiveet ja tarpeet.

Talosta rakentajapariskunta halusi kahden aikuisen kodin, jonne aikuiset lapset voivat tulla helposti kyläilemään. Koska talo on pääasiassa kahden ihmisen käytössä, ei erillisiä tiloja ja turhia väliseiniä tarvittu.

"Halusimme, että talossa on paljon avaraa tilaa, jossa voidaan oleskella, laittaa ruokaa, syödä ja kokoontua isommallakin porukalla. Makuuhuone on toisessa kerroksessa omassa, yksityisessä rauhassa", kertovat talon tulevat asukkaat.

Sisustuksen moderniin hirsitaloon suunnittelee sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki. Hänen sisustussuunnitelmansa on lähtenyt liikkeelle talon runkomaterialista hirrestä.

"Talon sisätiloissa on paljon kaunista, vaaleaksi kuultokäsiteltyä hirsiseinää. Muu sisustus on suunniteltu siten, että se sopii harmonisesti hirsipintaan. Olen valinnut yhdessä asukkaiden kanssa taloon rauhallisia, moderneja ja hyvin aikaa kestävä materiaaleja sekä kalusteita. Kahden aikuisen kodissa voi olla myös ripaus luksusta. Esimerkiksi kylpyhuonetiloissa on aitoa marmoria", kertoo Piia Kalliomäki.

Tervetuloa tutustumaan Kontio Toiveeseen Mikkelin asuntomessuilla 14.7.-13.8.2017!

Kontio Toive: Kohde 11

Huoneistoala: 125 neliötä
Huoneita: 3 mh + oh