Kontio pähkinänkuoressa


Historiaa


Nykyisin maailman suurimpana sekä Suomessa johtavana hirsirakennusten valmistajana tunnettu Kontio sai alkunsa yhden miehen käsistä, yrityksen isän Timo Tiirolan hankkiessa itselleen kenttäsirkkelin. Sahaustoiminnan myötä aloitettiin Kontio-tupien valmistus. Tänään Kontion tuotannossa on hirsihuvilat, hirsitalot, saunat ja piharakennukset sekä aitat. Yhtiö tuottaa hirsirakennuksia yli 2000 kappaleen vuosivauhtia Suomeen ja kansainvälisesti.

Vuosikymmenten kokemus hirsirakentamisesta on tuonut Kontiolle vankkaa tietotaitoa ja osaamista huvila - ja omakotirakentamisesta.

Kontio osana PRT-Forest konsernia


 Konserniesite

PRT-Forest on vahva pohjoissuomalainen yritys, jonka päätoimialoja ovat mekaaninen puu- ja rakennustarviketeollisuus sekä pientaloteollisuus. Konsernin tunnettuja tuotemerkkejä ovat Kontion lisäksi Jukka-talo ja Lappli-Talot. PRT-Forestin liikevaihto oli 2014 117,8 milj. euroa.

Menestys kotimaassa jatkuu


Kontion menestys Suomessa on viime vuosina ollut vakuuttavaa: markkinaosuus huviloissa on noussut kahdeksassa vuodessa 10 prosentista 21 prosenttiin. Kontio on nykyisin Suomen markkinoiden johtava hirsirakennusten toimittaja. Menestyksen takana on määrätietoinen kehitystyö, jonka tuloksena Kontiolla on tarjota asiakkailleen ylivoimainen kokonaisuus: kauniit ja toimivat mallit, asiantuntevat myyjät, kilpailukykyinen hintataso sekä raaka-aine etuna pohjoisen tiukkasyinen puu.

Kansainvälisyys


Suomalainen tiukkasyinen pohjoisen puu on on kilpailukykyinen rakennusmateriaali erilaisissa olosuhteissa - myös alueilla, joissa maaperän liikkuminen asettaa erityisiä vaatimuksia materiaaleille ja rakenteille.

Japanilainen golfkeskus tai Lillehammerin olympiakylä ovat erinomaisia esimerkkejä Kontion monista kansainvälisistä referenssikohteista.

Monet Kontion kehittämät tuoteideat, rakenneratkaisut ja -patentit ovat osaltaan edistäneet hirsirakentamisen kehittymistä koko maailmassa. Tänään Kontio on yksi maailman johtavista hirsitalojen ja -vapaa-ajanasuntojen rakentajista. Vuosittain Kontio toimittaa rakennuksia noin 20 maahan. Tärkeimmät viennin kohdemaat ovat Venäjä, Japani ja Ranska.

Kontio lukuina vuonna 2016


Toimitusjohtaja:
Liikevaihto:
Liikevaihdon muutos: 
Vienti:
Viennin osuus liikevaihdosta:
Liikevoitto:
Investoinnit:
Sijoitetun pääoman tuottoaste:
Henkilöstö keskimäärin:
Jalo Poijula
45,7 Milj. euroa
-3,2%
7,8 Milj. euroa
17%
0,6 Milj. euroa 
0,6 Milj. euroa
3,1%
209

Vahva Kontio


Kontio on vakavarainen ja luotettava yhteistyökumppani, jolla on vahvat resurssit toimia toimittajana kaikissa olosuhteissa. Hirsirakennuksen elinkaari on pitkä, siksi on tärkeää, että voit täysin luottaa valmistajaan - nyt ja myös tulevaisuudessa.


Menestyjä merkki 2016         Suomen vahvimmat, Kontiotuote Oy

Kontio tarjoaa hirsihuvilat, hirsitalot, saunat ja piharakennukset sekä aitat

Kontiotuote Oy


Ranuantie 224, 93100 Pudasjärvi
Y-tunnus 0243055-7

Sähköpostiosoitteet:
Yleisesti: etunimi.sukunimi@kontio.fi

Toimitusjohtaja
Talouspäällikkö
Myynti- ja markkinointijohtaja

Myyntipäällikkö, kauppaketju
Myyntipäällikkö, Kontio kotimaa
Vientijohtaja
Vientipäällikkö
Suunnittelupäällikkö
Tuotantopäällikkö
Tekninen päällikkö
Jalo Poijula
Sauli Sydänmetsä
Jonas Lindeman
Kimmo Keskitalo
Mika Tervonen
Eino Hekali
Kirsi Isomursu
Mikko Löf
Tapio Anttonen
Harri Hiltula


 Kontio video


Kontiotuote Oy:n liikevaihdon kehitys Milj. euroa


Liikevaihdon kehitys 2016